Toerfietsen bij Cyclingteam Flakkee

Toerfietsen bij Cyclingteam Flakkee houdt in dat je als fietser in de eerste plaats in clubverband of individueel deelneemt aan recreatieve fietstochten op de racefiets of de MTB. Daarnaast stimuleren we onze leden zoveel mogelijk om initiatieven te ontplooien voor het (mede-) organiseren van fietstochten in de prachtige en afwisselende omgeving van Goeree Overflakkee, in Nederland en daarbuiten. Toerfietsen is één van de disciplines binnen Cyclingteam Flakkee die duidelijk in de lift zit door de komst van een nieuwe vereniging.

Wij verwachten dat het aantal toerfietsers ook de komende jaren verder zal groeien door de algemeen toegenomen belangstelling voor toerfietsen maar zeker ook door de combinatie van (fiets)activiteiten, gezelligheid en initiatieven van haar leden. Mede door de organisatie van de wielerronde en MTB in Middelharnis, zoals ook de Strandrace op de Brouwersdam

Wie zijn onze toerfietsers?
Dat zijn niet fietsers die alleen in pure snelheid en competitie geïnteresseerd zijn, want die zullen kiezen voor de wielrenafdeling of de wedstrijd-MTB groep van Cyclingteam Flakkee. Hier ligt het tempo boven de 40 kilometer per uur. Dit wil overigens niet zeggen dat je tijdens de clubritten niet kunt doorrijden. Onze snelste groep rijdt gemiddeld toch ook al snel 30-34 kilometer per uur. Naast individuele toerfietsers kan het toerpeloton van Cyclingteam Flakkee tijdens de clubritten ervaren en leren in een groep te rijden onder begeleiding van ervaren toerfietsers.

LET OP:
Tijdens clubritten is dragen van een valhelm verplicht!
Wij hanteren het samen uit en samen thuis principe!
Bij georganiseerdere clubritten proberen we een B.H.V of E.H.B.O clublid aanwezig te 
hebben.

Naast de trainingen in clubverband rijden leden vaak samen toertochten in de rest van Nederland of zelfs in het buitenland. In dat geval spreken kleine groepen leden af om met gezamenlijk vervoer naar die andere mooie fietsgebieden van Nederland, België of Duitsland af te reizen en zo eens in een geheel andere omgeving te fietsen.