Wekelijkse gezamenlijke trainingsrit op dinsdagavond.
Gedurende de wintermaanden wordt er in het donker doorgereden. Duidelijke en goede verlichting voor en achterop de fiets verplicht. Echter zullen de weersomstandigheden bepalen of de wekelijkse avondrit veilig genoeg is om te starten.
Vanaf dinsdag 1 april, na het ingaan van de zomertijd, starten we met een wekelijkse trainingsavond.
De startplaats zal zijn vanaf de Staver in Middelharnis om 19.00 uur en zal in eerste instantie gemiddelde ritten van zo’n 50 kilometer zijn, afhankelijk van weer en tijd van het jaar.
De route wordt bij vertrek in overleg met elkaar afgesproken en is afhankelijk van windrichting en wensen van de deelnemers.
Zodra het langer licht blijft zal de route uitgebreid kunnen worden naar bijvoorbeeld een rondje Zeeland wat ongeveer 75 kilometer is.
Deze trainingsrit is bedoeld voor zowel de wedstrijdrenners alsook de toerrenners van Cyclingteam Flakkee en zal gestart worden met de intentie “samen uit, samen thuis”.
Wanneer blijkt dat de niveau verschillen van de deelnemers te groot zijn zullen we het initiatief nemen om de groep te splitsen en hiermee aan te passen aan de wensen van de verschillende fietsers.
In de groepen zullen meerdere “wegkapiteins” aangesteld zijn die de snelheid bepalen, route aangeven en de groep in de gaten houden zodat deze trainingsrit veilig en leuk voor iedereen is.
We nodigen alle leden van Cyclingteam Flakkee van harte uit om aan te sluiten, laat je niet afschrikken door de afstanden of snelheden maar probeer het eens!
Heel belangrijk: wij rijden veilig of wij rijden niet! Dat betekend dat wij de verkeersregels hanteren en een valhelm verplicht is!
Voor ons als bestuur is dit ook iets wat gevormd moet worden en hopen we op steun en begrip tijdens de opstart van de vaste trainingsavond.