Wekelijkse gezamenlijke tourrit op Zondagochtend.

Elke week wordt er op zondag ochtend een gezamenlijke tourrit op de weg gereden die ook voor alle leden van Cyclingteam Flakkee vrij toegankelijk is.

De afstanden die dan gereden worden zijn tussen de 75 en 100 kilometer met een gemiddelde snelheid van ongeveer 30 km per uur. Halverwege de route is er altijd een koffiestop gepland.

De route wordt bij vertrek in overleg met elkaar afgesproken en is afhankelijk van windrichting en wensen van de deelnemers.

Momenteel wordt er met een groep van geoefenden fietsers gereden die een stevig tempo hanteren maar wel met het principe “samen uit, samen thuis”.

Er zijn meerdere “wegkapiteins” die de snelheid bepalen, route aangeven en de groep in de gaten houden zodat deze rit veilig en leuk voor iedereen is.

We nodigen alle leden (en niet leden) van Cyclingteam Flakkee van harte uit om eens aan te sluiten, laat je niet afschrikken door de afstanden of snelheden maar probeer het eens!

Blijkt dat er eventueel voldoende animo is voor een tweede groep met kortere afstanden en/of lagere gemiddelden kan dit ook opgezet worden waarbij we de bijvoorbeeld elkaar kunnen treffen bij de koffiestop.

Het vertrek is wekelijks (op zondag) om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats van sporthal de Gooije in Dirksland. Uiteraard is de wekelijkse doorgang  afhankelijk van het weer.

Heel belangrijk: wij rijden veilig of wij rijden niet! Dat betekend dat wij de verkeersregels hanteren en een valhelm verplicht is!